Categories
Senaste nytt

Hej alla medlemmar !

Det senaste året har vår förening, framför allt tack vare ett idogt arbete från styrelsens medlemmar, blivit uppmärksammad av många olika aktörer. Flera arkitekter och arkitektkontor har kontaktat oss och visat intresse för ett samarbete. Styrelsen har breddat föreningens kontakter in i politiken genom Maria Olsson (v) och Mikael Berglund (s). Mest spännande av allt som sker just nu är väntan på besked om huruvida projektet ”Gestaltad livsmiljö för hälsa och välbefinnande”, lett av Arkitekthögskolan, ska få finansiering från Formas eller inte. Beskedet väntas komma under de sista dagarna i mars.

I dagsläget upplever styrelsens medlemmar att arbetet är väl tungt att driva framåt och efterlyser därför hjälp och aktivt engagemang från fler medlemmar. För att mäkta med att hålla styr på de bollar som är satta i rullning kommer styrelsen därför inte att arrangera några medlemsmöten före årsmötet.

Mot bakgrund av Arkitekthögskolans projekt och Formas kommande beslut om finansiering vill styrelsen, i strid med föreningens stadgar, skjuta på årsmötet ca 2 veckor till mitten av april. Med en sådan lösning ges årsmötet möjligheter att diskutera om vilken inriktning föreningsarbetet kommer att ha framöver. Ett positivt besked från Formas betyder omvälvande möjligheter  för föreningen, och öppnar för goda chanser till resultat i form av ett fysiskt hus att projektera för.

●        Om du som medlem vill invända mot ett senarelagt årsmöte uppmuntrar styrelsen dig att svara på detta utskick senast den 4 mars.

Vidare kommer några ledamöter att avsluta sitt styrelseengagemang då deras mandatperiod ändar vid årsmötet.

●        Därför uppmuntras alla som vill ta en mer aktiv roll i föreningens arbete att kontakta valberedningen. Den består av Agneta Högstadius ([email protected]) och Ulla-Greta Pettersson ([email protected]).

Må vårvintersolen skina på oss alla!

Vänliga hälsningar från Styrelsen genom

Jenny Enevold, sekreterare